Red Bull Knock Out 2018 – Wat vonden de bewoners ervan?

0
514
red bull knock out 2018

Op 10 november 2018 werden de Red Bull Knock Out races verreden op het strand van Scheveningen. Vele personen vergaapte zich aan het feit dat er zoveel motoren een race hielden op ons strand.

Maar de bewoners vonden het minder leuk. Er werd bij Scheveningen-nieuws.nl veel overlast gemeld van geluidsoverlast, ademhalingsproblemen en andere overlast situaties die voorkomen hadden kunnen worden. Zo kregen wij een mail van Arnold:

“Ik woon vlakbij het Scheveningse Vrouwtje en leidt aan COPD. Ik kreeg deze dag veel minder lucht binnen dan andere dagen. Zelfs tijdens oud en nieuw met de vreugdevuren, krijg ik meer lucht binnen!”

En ook een vrouw genaamd Astrid, die woont in het havengebied van Scheveningen, stuurde ons een email met de vraag of deze race niet gestopt kan worden:

“Ik ben een jonge vrouw van 29 en heb momenteel ernstige griep en lig continu op bed. Ik kan, overdag, niet in slaap komen door al die ronkende motoren die langs onze kustlijn razen. Ik voel me echt totaal niet goed en hoop dat ik snel slaap kan vatten. Kan die race niet stoppen in ons dorp?!”

Monique vertelt over het drankje Red Bull: 

Over energiedrankjes en de mogelijke schadelijke effecten heerst er al jaren discussie. Deze week nog werd opnieuw bekend dat er steeds meer sterkere bewijzen komen dat de energiedrankjes een groot risico voor de gezondheid vormen. 

Diëtist en voedseldeskundige Rob van Berkel schreef hier eerder een zeer helder en informatief artikel over. Van Berkel is van mening dat de grens van overconsumptie zeer gemakkelijk worden overschreden.

 

Hieronder een video van iemand die op de SEH wordt binnengebracht na het nuttigen van 24 blikken drankjes van dit merk:

 

De discussies duren voort. In veel omliggende landen zijn energiedrankjes verboden. Velen zijn van mening dat ook in Nederland de energiedrankjes verboden moeten worden. Door toevoegingen als taurine worden door de lokale overheden in Denemarken en Noorwegen de energiedrankjes gezien als geneesmiddel. Er wordt daarom gevraagd medisch advies in te winnen alvorens de energiedrankjes te consumeren. In Frankrijk is om deze en andere redenen de verkoop in supermarkten zelfs verboden. In Canada is de fabrikant verplicht om een waarschuwing op de blikjes te zetten, net zoals dit bij sigaretten en tabak gebeurt. Ook andere landen als Uruguay verbieden de verkoop van energiedrankjes. 

Nu rijst ons de vraag, moeten dit soort grote evenementen, die samengaan met een energiedrank die dodelijk kan zijn, niet verboden worden op Scheveningen? De bevolking heeft er last van en de organisatoren strijken een groot bedrag op aan inkomsten. 

Bekijk hieronder wat er gebeurt na een jaar lang drinken van Red Bull:

Wat vindt u? Red Bull verbieden of niet?

Red Bull Knock Out is slecht voor Scheveningen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here