Oude Kerk van Scheveningen in teken Kunst en Cultuur

0
45

De Oude Kerk van Scheveningen stond zaterdag in het teken van Kunst en Cultuur met optredens van jonge talenten, kunstexposities en gratis workshops. Het jaarlijkse cultuurfestival werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en trok ondanks de regen veel jonge en oude bezoekers uit Scheveningen.

Tijdens de opening waren spectaculaire vluchtelementen van circustrio Defenestration te zien. Deze jonge talenten van de circusvooropleiding van Codarts hielpen na hun show mee tijdens de circusworkshops van Circaso, waar zij zelf ooit zijn begonnen. Niet alleen kinderen, ook volwassenen probeerden een kunstje in de speciaal voorin de kerk ingerichte circuswerkplaats.

De presentatie van het hoofdpodium was in handen van Teddy Macrander en Anthony Ruitenga. Zij presenteerden een vol programma van moderne dans tot cabaret en spoken word, van hiphop acts tot modern klassieke stukken op de vleugel en het gezellig meezingen met het Shantykoor Scheveningen.

Kunst
De bezoekers konden in de kerk kunstwerken bewonderen van lokale kunstenaars en meedoen aan de vele creatieve en culturele workshops zoals beeldhouwen, fotogrammen maken, zingen en viool leren spelen. Kunst en Cultuur op Scheveningen was een initiatief van cultuuranker Muzee Scheveningen, YMCA Scheveningen en CultuurSchakel. De organisatie kijkt terug op een succesvolle vijfde editie.

Foto: Arnaud Roelofsz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here