INFORMATIE

Scheveningen

Informatie over Scheveningen:

Scheveningen is de populairste badplaats van Nederland! Op het 4 km lange strand vindt u tal van strandpaviljoens elk met een eigen sfeer. Zo staat het Zuiderstrand bekend als het surfbeachstrand. Het Noorderstrand bestaat uit trendy strandpaviljoens waar veel aan kitesurfing wordt gedaan. Houdt u meer van rust, bezoek dan het Zwarte Pad en loop of fiets via het achterliggende duinengebied naar een rustig stukje strand. 

Maar Scheveningen heeft veel meer te bieden dan alleen maar strand. Winkelen kunt u hier 7 dagen per week. In de Palace Promenade vindt u een ruim aanbod aan (bad)mode, wonen, design, delicatessen, boeken en souvenirs.

Bezoek ook de haven. Hier is van alles te beleven. Krijsende meeuwen vliegen rond de binnenkomende vissersschepen. U kunt hier een lekker vers visje kopen of heerlijk uit eten gaan in één van de vele eetgelegenheden. De musea aan de haven vertellen u alles over het leven in en op zee. De kinderen zullen ook zeker een kijkje willen nemen op de boten van de rederij.

Scheveningen ´by night’ is een absolute aanrader! Naast het gezellige uitgaansleven is Scheveningen van oudsher een theaterplaats. Het fraaie Fortis Circustheater en het Steigenberger Kurhaus Hotel zijn daar nog steeds getuigen van. U kunt ook een bezoek brengen aan de Pathé Bioscoop met maar liefst 8 zalen en meer dan 30 voorstellingen per dag.

Den Haag

Den Haag statig en stijf? Vergeet het maar! Slenter door de gezelligste straten, bezoek de meest bijzondere winkeltjes, probeer de culinaire hotspots uit en swing mee op de beat van kleurrijke uitgaansgelegenheden. Je zou het niet geloven, maar de Haagse binnenstad is slechts acht vierkante kilometer groot. Den Haag zal u verrassen!