Coronabesmetting in gevangenisziekenhuis Scheveningen

0
26

Bij een gedetineerde is corona vastgesteld in het gevangenisziekenhuis in Den Haag. De patiënt wordt in het ziekenhuis van de Penitentiaire Inrichting Haaglanden geïsoleerd en wordt goed in de gaten gehouden. Volgens minister Sander Dekker staat bij de behandeling van de patiënt de veiligheid van het personeel en de andere gedetineerden voorop.

Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) laat weten dat nog onderzocht wordt hoe de gevangene het virus op heeft kunnen lopen. “Tot vrijdag mochten gevangenen bezoek ontvangen en konden ze ook met verlof of aan het werk buiten de gevangenis. Dit is vrijdag opgeschort om contact met de buitenwereld zoveel mogelijk te beperken, maar het is mogelijk dat de persoon de besmetting daarvoor al heeft opgelopen.”

Verder volgt de PI Haaglanden de richtlijnen van het RIVM. “Het personeel dat direct contact heeft met de gedetineerde is op de hoogte gebracht en we houden de situatie in de gaten. We volgen wat betreft het testen van personeel en de overige gedetineerden de lijn die het RIVM hiervoor aanhoudt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here