Bouwbedrijven storten vervuild zand op strand Scheveningen

0
40

Bouwbedrijven die werken aan de Scheveningse Noordboulevard hebben zand gestort op het strand van Scheveningen dat vervuild is met hout, beton en plastic. Bewoners troffen het vervuilde zand eind februari aan ten noorden van de Pier. Eerder al, op 5 februari, werd een werknemer die zand stortte aangesproken op het feit dat hij het nodige afval achterliet.

De werknemer die hier tijdens het storten op werd aangesproken, gebruikte daarop de zeeffunctie op zijn trekker. Maar dit voorkwam niet dat alsnog het nodige vuil achterbleef. Welke bedrijven verantwoordelijk zijn voor het storten van het vervuilde zand is niet duidelijk. De fractie van GroenLinks heeft hier vragen over gesteld aan het stadsbestuur. De partij noemt het storten van vervuild zand onacceptabel en wil graag weten welke afspraken de gemeente met de bouwers heeft gemaakt.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns zegt enorm geschrokken te zijn. “Dit is niet alleen slecht voor de natuur, de mensen en dieren die het strand bezoeken”, zegt Kapteijns. “De vervuilende stortingen zijn ook een belabberd gebaar richting alle strandbezoekers en Scheveningers die zich inzetten om het strand schoon te houden.”

Foto: GroenLinks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here