Nog twee weken en dan gaan in Scheveningen weer duizenden mensen de Noordzee in voor de jaarlijkse nieuwjaarsduik. Mocht je mee willen doen maar het water veel te koud vinden dan heeft Chris den Daas wat verfrissende tips voor je.


chris den daas
chris den daas © Den Haag FM

Chris laat aan Den Haag FM weten dat de voorbereidingen al thuis kunnen plaatsvinden door eens koud te douchen. Ook kun je op je ademhaling letten. Jezelf niet te druk maken en het moment van de kou groter maken dan het is. Laat de kou gewoon langzaam over je heenkomen en leg je erbij neer. En na afloop je lichaam weer langzaam op laten warmen en niet meteen bij de kachel gaan zitten blijkt ook te helpen volgens Chris.

“Ik ben afgelopen jaar voor het eerst naar de grote nieuwjaarsduik geweest. Normaal gesproken duik ik elke dag alleen de zee in namelijk”, zegt Chris (kleine foto) tegen Den Haag FM. “Voor dat ik bij de zee was aangekomen, waren de mensen al weer teruggerend naar hun handdoek. Ik stond daar van te kijken omdat ik zelf altijd de tijd neem om me voor te bereiden en te genieten van het moment in het frisse water. Mede door die ervaring hoop ik nu mensen tips mee te geven voor een mooie nieuwjaarsduik.”

Bekijk de video van Den Haag FM hieronder:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here