In Scheveningen is vandaag het Cad & Company EK Mountainbike Beachrace verreden. Deelnemers legden tweemaal een ronde af tussen Scheveningen en Katwijk. De weersvoorspelling was bar en boos, met sneeuw en veel wind. Uiteindelijk viel het bijzonder mee, hoewel sommige deelnemers en wedstrijdje bikkelen wel zagen zitten. De beloofde sneeuw kwam wel, maar pas nadat de toppers al gefinisht waren. Een aantal recreanten fietsten nog wel in de sneeuw.


Bij de Elite Heren zaten al vlot in de wedstrijd alle favorieten bijeen in de kopgroep. Het strand was hard en het weer zoals gezegd goed. De groep bleef dan ook lang bijeen. Toch wist regerend Europees Kampioen Jasper Ockeloen bij de tweede passage Katwijk knap een gat te forceren bij de afdaling van het duin. Richard Jansen probeerde hem nog terug te halen, maar moest zijn achtervolging staken en werd weer door de groep opgeslokt. De groep twijfelde, niemand nam echt het initiatief om Jasper te halen. Ockeloen wist dat dit zijn kans was, bleef alles geven en won afgetekend solo.

Bij de Elite dames was Rozanna Slik lang alleen voorruit. Maar de achtervolgende dames wisten haar in het zicht van de finish nog te bij te halen. Riejanne Markus won, Claudia Koster werd tweede. Voor Rozanna Slik restte het brons als schrale troostprijs.

Voor de Masters 40+ was er ook een officiele Europese Titel te verdienen. Ook hier ontstond al vlot een kopgroep. Erik Dekker wist uit deze groep te ontsnappen na het keerpunt bij Katwijk in de tweede ronde. De achtervolgers wisten hem echter weer te achterhalen. Toch, in het zicht van de finish wist Dekker weer de groep te verrassen en reed weer weg. Nu bleef hij weg en won.

In 2018 zal het Europees Kampioenschap Mountainbike Beachrace ook weer in Scheveningen gehouden, de datum is 9 december 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here