Durq pop-up at jorplace

Beach hostel Jorplace is al bijna tien jaar te vinden aan de Keizerstraat. Veel toeristen, vooral surfers komen naar het hostel. Sinds kort is het ook een leuke plek voor locals, want in het hostel is pop-up restaurant Durq geopend.


De Haagse kok Dirk van der Zaal kwam onlangs in contact met Jordy Koningh van het beach hostel. En zo is eigenlijk het pop-up restaurant ontstaan. De try-out van Durq zou tot en met januari 2018 lopen, maar de samenwerking en het animo is nu al een succes dus blijft het restaurant nog wat langer open.


Dirk van der Zaal

De 32-jarige Dirk van der Zaal bouwde skateboards en studeerde voor industrieel ontwerper. Zijn grote hobby is koken. Alleen is die hobby een beetje uit de hand gelopen. Regelmatig vroegen vrienden aan Dirk of hij voor hen wilde koken. Er kwam zo veel vraag dat hij in zijn eigen huis een pop-up restaurant opende. Ook begon Dirk een restaurant aan de Brouwersgracht en hij deed ervaring op in de keuken van restaurant De Dis. “”Sommige mensen zien de link tussen het ontwerpen van een product en koken niet, maar voor mij heeft het proces van bereiden en verzinnen van een gerecht veel overeenkomsten met het ontwerpen en maken van een product,” aldus Dirk.


Pop-up restaurant

In Durq is plek voor 40 à 50 gasten en er is een gezellige bar. Op de menukaart staan betaalbare gerechten waarbij Dirk flirt met de Arabische keuken. Je kunt bijvoorbeeld voor 4 euro als voorafje komkommer feta rolletjes bestellen of voor 3,50 euro huisgemaakt flatbread. Op het hoofdmenu staan onder andere Tajine kip, Marokkaanse tomatensoep en een kikkererwtenburger. Bekijk hier het hele menu. Naast de à la carte keuken is er op woensdag de zogeheten ‘Wat de pot schaft-avond’. Voor 6,50 euro krijg je de daghap.


Feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn er bij Durq een aantal speciale activiteiten. Op kerstavond, 24 december, is er een borrel met fingerfood. Iedereen is vanaf 17.00 uur welkom. Op Eerste Kerstdag is het restaurant gesloten maar Tweede Kerstdag kun je er wel terecht. Er is een buffet met de naam ‘Lekker Cliché. Er is plek voor 50 eters en reserveren kan hier. Op 1 januari kun je bij Durq terecht voor een nieuwjaarborrel met een tapas buffet en natuurlijk bubbels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here