Controle auto betaald parkeren

Vanaf morgen moeten automobilisten in een deel van Den Haag en Scheveningen betalen om hun auto te parkeren. Om de parkeeroverlast aan te pakken kost het straks geld om de auto neer te zetten in het Geuzen- en Statenkwartier en in het Havenkwartier.


De gemeente is vandaag bezig geweest met het plaatsen van borden waarop staat dat bezoekers vanaf nu moeten betalen. Parkeren kost geld van 13.00 uur tot 24.00 uur. Over de invoering van het betaald parkerenin het Statenkwartier en delen van Scheveningen is veel gediscussieerd, en na verzet uit de verschillende buurten werden de plannen iets aangepast.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers aan Scheveningen ook echt de parkeergarages gaan gebruiken, is parkeren in de garages goedkoper dan op straat. Het tarief in de garages ligt tussen de 2,40 en 3 euro per uur, terwijl parkeren op straat 3,50 euro gaat kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here