Het schietincident op de Badhuisweg op Scheveningen op 26 juli was een ruzie over wapens. Dat bleek maandag in de rechtszaal. Na de schietpartij, werden drie mannen en een vrouw aangehouden. Twee van hen zitten nog vast. De rechter wees maandag een verzoek af van de advocaat van een van de verdachten die zijn zaak op vrije voeten af wilde wachten.


De 40-jarige Michael G. was de enige aanwezige verdachte, maandag in de rechtszaal. Hij wordt ervan verdacht dat hij twee wapens in zijn bezit had en dat hij die had omgebouwd. Het gaat om een semi-automatisch wapen en een gas- of een alarmpistool. G. zei daar zelf over dat hem gevraagd was om de wapens te repareren. Toen hij de wapens terug wilde geven aan de andere verdachte en zijn kompaan zou er ruzie zijn ontstaan. Daarbij zou een 63-jarige Leidenaar geschoten hebben op G.


Lees meer via: DenHaagFM