DELEN
Wietkwekerij

Het illegaal telen van hennep in Scheveningse huurwoningen wordt als het aan woningcorporatie Vestia ligt vanaf 2018 nog harder aangepakt. Naast levensgevaarlijke situaties zoals brandgevaar, lopen de kosten bij een ontruiming ook nog eens hoog op. Elk jaar worden er in Den Haag en Scheveningen zo’n dertig kwekerijen opgerold in woningen van Vestia.


politie bureau bordEr wordt daarom serieus nagedacht over een heus fraudeteam. Meindert Hoogendam is incassomedewerker bij Vestia en krijgt in die hoedanigheid met regelmaat met hennepkwekerijen te maken. Hij vertelde woensdagavond in het radioprogramma Dossier Mastenbroek dat hennepkwekers bij Vestia aan het verkeerde adres zijn en dat men zich terecht nerveus mag gaan voelen. Het beoogde fraudeteam moet daar in de toekomst een grote rol in gaan spelen.

Over de precieze taken van dit team blijft Hoogendam nog vaag. “De vraag is: wat kunnen wij preventief doen om dit  soort situaties voorkomen, bijvoorbeeld op het gebied van screening van een potentiële huurder? Halen we op dat vlak wel alles uit de kast? Momenteel onderzoeken we of we daarvoor een speciaal fraudeteam moeten oprichten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here