DELEN
Frans B Foto Archief Omroep West

Het Openbaar Ministerie heeft donderdagmiddag een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist tegen Frans B. De 55-jarige man uit Amersfoort wordt er van verdacht dat hij Scheveningse zeevisclub De Pierewaaiers heeft opgelicht voor meer dan drieëntwintigduizend euro.


De club, die de Pier gebruikte als thuisbasis, had het geld opgehaald om een reddingsactie voor het  failliete bouwwerk te steunen. Uiteindelijk wisten de leden 23.212, euro bij elkaar te brengen. Voorzitter Leen Harpe noemde het destijds ‘dramatisch voor de vereniging’, dat Bakker het geld vervolgens doorsluisde naar zijn eigen rekening.

Politicus Richard de Mos en horeca-ondernemer Aad Rog startten in 2013 met B. een crowdfundingsactie om de Pier te redden. B. vond dat het ‘iconische’ bouwwerk behouden moest blijven voor Den Haag.

‘Frans B. is een meesteroplichter’

In april 2014 stond de teller van de actie op bijna anderhalve ton. Volgens het Dagblad van het Noorden is Frans B. een meesteroplichter. Hij zou in het noorden van het land een spoor van faillisementen hebben achtergelaten. B. ontkende de aantijgingen.  

Volgens het OM bloedde de reddingsactie voor de Pier snel dood en zouden de leden van De Pierewaaiers binnen twee weken hun geld terugkrijgen. B. zei daar eerder over tegen Omroep West: ‘het zou natuurlijk heel triest zijn als we nu een afspraak gaan maken en ik kom mijn afspraak niet na’.

Lees meer nieuws over Frans B via: Omroep West

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here