DELEN
Bunker Westduinpark

Bij bouwwerkzaamheden aan de Noordboulevard op Scheveningen is een “puntgave” bunker gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. In de bunker zijn allerlei spullen uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen, zoals een oude Duitse krant uit 1945, munitiehulzen en delen van een Duits uniform. Dat maakt dat gemeente donderdag bekend.


De bunker wordt in januari verder onderzocht door Monumentenzorg en stichting Atlantikwall, en gaat begin februari kort open voor het publiek. De vondst is bijzonder omdat het identiek is aan een exemplaar dat ten zuidwesten van de haven heeft gestaan. “Het is altijd interessant om nieuwe dingen uit het verleden ontdekken. Daarom is het ook goed als we de geschiedenis van deze plek onder de aandacht brengen van het publiek”, zegt wethouder Boudewijn Revis.

De Noordboulevard krijgt een flinke opknapbeurt. Zo komt er onder meer een nieuw complex met horeca, moderne winkels en een ondergrondse parkeergarage. De vondst heeft geen invloed op de planning van de werkzaamheden.

 

Meer te lezen via: Den Haag FM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here