DELEN
Dorpshuisjes in de winter

Haal je handschoenen, dikke jas en muts alvast maar uit de kast. Het wordt vanaf vrijdag namelijk winters koud, zegt Omroep West-weerman Huub Mizee. Volgens hem gaat de gevoelstemperatuur een flink stuk omlaag.


‘Donderdag hebben we nog één keer een dag met relatief zacht weer. Wel gaat het rond het middaguur regenen en zal het ook flink waaien, maar het wordt mogelijk nog tien graden’, verwacht Huub. ‘Vrijdag wordt er met een krachtige noordwestenwind lucht vanuit de poolstreken aangevoerd. We krijgen dan te maken met winterse buien, mogelijk ook onweer en het wordt slechts zo’n vijf graden.’

Huub vervolgt: ‘In de nacht naar zaterdag kan het plaatselijk glad worden en zaterdag overdag wordt het opnieuw een gure dag met veel winterse buien en slechts vier graden. Ook daarna blijft het weer een winters karakter houden.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here