DELEN
Haring op een bord

Het AD neemt de haringtest onder de loep door de recente kritiek die de krant kreeg op de test. Of omstreden keurmeester Aad Taal nog een rol krijgt in de haringtest, is niet duidelijk.


Naar aanleiding van de kritiek onderzoekt het AD of de jaarlijkse haringtest moet veranderen. “De test blijft waarschijnlijk niet honderd procent zoals ‘ie nu is”, vertelt AD hoofdredacteur Hans Nijenhuis aan Omroep West. Vrijdag overlegde de hoofdredacteur over hoe een zo goed en objectief mogelijke haringtest gehouden kan worden.

“Het onderzoek naar mogelijke aanpassingen wil niet zeggen dat we het fout doen”, aldus de hoofdredacteur. Wel vindt hij het belangrijk om te kijken wat er beter kan. Dat komt volgens hem mede doordat de impact van de test wel heel groot is geworden. “We willen niet de levens van ondernemers verwoesten. Wij willen gewoon een test die de consument helpt kiezen. Waar kan je nou de lekkerste haring halen?”

Omstreden keurmeester

Econoom Ben Vollaard zei afgelopen november dat de haringtest doorgestoken kaartis. Volgens de econoom scoren haringboeren die aangesloten zijn bij een Scheveningse groothandel gemiddeld veel hoger dan winkeliers die hun vis ergens anders bestellen. Dit zou verband houden met het feit dat één van de keurmeesters van de AD-test, Aad Taal, cursussen geeft bij betreffende groothandel.

Via de vrienden van Den Haag FM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here