DELEN
Een scootmobiel voor een bus in Den Haag

Een verplichte cursus om te mogen rijden met een scootmobiel? Ouderen op Scheveningen kunnen het zich goed voorstellen. ,,Rijden op een scootmobiel kun je echt niet zomaar hoor.”


De 70-jarige Wil van Zaanen is sinds 13 november één van de trotse bezitters van een gemotoriseerd invalidenvoertuig. In 2013 reden er nog zo’n 250.000 van rond in Nederland. Schatting is dat dit er in 2030 misschien wel 600.000 kunnen zijn. Voor Kamerlid Corrie van Brenk van 50Plus reden genoeg om er aandacht aan te besteden en te pleiten voor een verplichte cursus.  De 70-jarige Wil van Zaanen, bestuurster van een scootmobiel

Daar is Van Zaanen het volmondig mee eens. ,,Op een scootmobiel is echt iets heel anders dan de auto of fietsen. Je zit heel gauw tegen een auto aan. Daar moet je echt heel erg voor uitkijken.”

In de Scheveningse seniorenwoningen Nieuwe Haven staan er in de kelder drie scootmobiels aan de lader. Van Zaanen demonstreert even hoe die van haar werkt. ,,Ik rijd altijd met het schildpadje,  7 kilometer per uur.” De stand die wordt aangegeven met een haasje laat zij voorlopig ongemoeid. ,,Geen idee hoe hard je dan gaat, maar dat gaat mij veel te snel, ik moet het nog leren.”

Wil je meer lezen? Kijk dan eens bij onze mediapartner: AD.NL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here