DELEN
Vuurwerk op Scheveningen

Het experiment met vrijwillige vuurwerkvrije zones wordt uitgebreid. Burgemeester Pauline Krikke wees aanvankelijk alleen het stadsdeel Scheveningen aan voor de knalvrije zones, maar meer wijken hebben interesse en mogen meedoen.


,,Er hebben zich al bewoners gemeld uit andere wijken, zoals Haagse Hout, Laak en Segbroek. Die Haagse kracht van onderop willen we belonen’’, meldt de woordvoerder van burgemeester Krikke.

Deze jaarwisseling experimenteert Den Haag met vrijwillige vuurwerkvrije zones. Bewoners spreken onderling af welke speeltuin, welk hofje of welk plein knalvrij wordt. Ze kunnen hiervoor speciale borden ophalen bij de gemeente. De wijk regelt de vuurwerkvrije zones zelf. Politie en gemeente handhaven niet.


Hoeveel animo er precies is, kan de woordvoerder nog niet zeggen. ,,Verschillende bewoners(organisaties) vinden het interessant. Maar pas in de laatste dagen en weken voor de jaarwisseling houden mensen zich daarmee bezig. Dan zullen ze zich melden om de borden op te halen’’, zegt de woordvoerder.

Wil je meer lezen? Bekijk dan AD.NL!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here