DELEN

De Haagse PvdA en de Haagse Stadspartij hebben geschokt gereageerd op de belaging van Marina Meubelman uit Duindorp. De fracties willen weten wat het college hieraan gaat doen om de ontstane situatie, nu en in de toekomst, te verhelpen. 


De Duindorpse Meubelman plaatste een bericht over Zwarte Piet op Twitter. Ze gaf hierin aan dat ze blij is met de beslissing van de gemeente dat de Zwarte Pieten niet meer volledig zwart zullen zijn. Sindsdien worden haar ramen bekogeld met eieren, ijs en wordt ze dagelijks uitgescholden en bedreigd.

Ook is er vrijdagnacht een grote steen door haar ruit heen gegaan. Het terreur gaat onophoudelijk door. ,,Er werden weer allemaal dingen tegen mijn raam gegooid”, liet Meubelman gisteren nog weten. ,,Ze mogen hier niet mee weg komen.”

De fracties vragen het college de veiligheid van Meubelman te waarborgen. Ook schrijven zij in hun brief: ‘De afgelopen jaren hebben zich in Duindorp geregeld nare incidenten voorgedaan richting bewoners die zich uiten, of een andere afkomst hebben.’ Daarbij wordt gevraagd wat het college gaat doen om iedereen – ongeacht zijn of haar mening, achtergrond of afkomst – zich thuis en veilig te laten voelen in de wijk.

Lees verder via mediapartner AD.NL.