DELEN

De gemeente Den Haag en Eneco starten met het installeren van slimme lantaarnpalen op Scheveningen. De lichtmasten zijn er in de toekomst niet alleen om licht te geven, er worden ook allerlei technologische snufjes ingebouwd.


Zo worden de masten oplaadpunten voor elektrische auto’s. Ook worden sensoren en objecten, zoals camera’s toegevoegd. Zo kunnen de lichtmasten op afstand bediend worden waardoor de verlichting kan worden aangepast. Er worden tussen de 500 en 800 slimme masten geplaatst. De eerste palen komen bij het Zwarte Pad te staan. “Het Zwarte Pad is een plek die door veel burgers met name in de avond als onveilig wordt beschouwd”, zegt wethouder Boudewijn Revis van Buitenruimte. “Door deze slimme technologie kan de lichtsterkte en ook de kleur worden aangepast waardoor het gevoel van onveiligheid sterk verminderd wordt.”

 

 

 


Grote foto: Eneco