DELEN
Samantha en Patrick

Samantha de Jong stop onmiddelijk met al haar televisiewerkzaamheden. Barbie voelt zich momenteel ernstig misbruikt door RTL 5 en Warner Bros, schrijft de Story vandaag. De reality-prinses beschuldigt beide bedrijven van misbruik en verwijt de partijen dat ze mede door hen in de bijstand zit. “Ik zeg wat ik denk. Dan hadden ze me al die jaren maar niet zo moeten misbruiken.”


Barbie stelt dat ze regelmatig omwille van de kijkcijfers werd opgehitst en aan het huilen werd gemaakt. “Jarenlang hebben ze me voor de 25.000 euro die ik kreeg als een hoer behandeld. Echt hoor. Ik had op het laatst het gevoel dat ze me gekocht hadden. Ik mocht niets, kon nooit iets goed doen. En o wee als ik iets weigerde. Dan zwaaiden ze met het tv-contract.” Ook werd haar een winkeltje beloofd door beide partijen. ““Sinds de laatste tv-opname erop zit, heb ik nooit meer iets van RTL of de productiemaatschappij gehoord. Ze weten als geen ander hoe moeilijk ik het heb en hoe ik hun steun kon gebruiken.”

De Scheveningse heeft ook gebroken met haar manager Jake Hampel (kleine foto). “Die komt er bij mij nooit meer in. Hij heeft me tegen iedereen opgezet. Sinds de tv-camera’s de deur uit zijn, heb ik ook hem niet meer gehoord of gezien. Alle bloedhonden hebben het zinkende schip verlaten.” In het interview geeft Barbie ook toe dat ze haar lease-auto niet meer kan betalen.


Geen tv

Toch wil Samantha niet meer op tv om van haar financiële problemen af te komen. “Geef mij maar een wereld waarin mensen het hart op de tong hebben, in plaats van al die types met hun duivelse agenda’s die je elke dag geestelijk verkrachten.” RTL herkent zich niet in het verhaal van Barbie. “Samantha heeft nooit eerder dit soort gevoelens met ons gedeeld. Wij herkennen ons niet in het beeld dat in de Story wordt geschetst en vinden het belangrijk om zo snel mogelijk met Samantha zelf in gesprek te gaan“, meldt de zender.